• 1
  • 2
  • 3

W wielu rejonach świata nadal wydawane są przepisy zawierające coraz bardziej rygorystyczne maksymalne poziomy zanieczyszczeń w środkach spożywczych. Na przykład prawo Unii określa ścisłe limity zawartości metali ciężkich, takich jak ołów, kadm, cyna i rtęć ogółem w żywności. Kierując się tym prawodawstwem, producenci żywności i inspektorzy potrzebują lepszych technik analitycznych i niższych limitów wykrywania dla tych elementów zainteresowania.

Tradycyjna metoda analizy pierwiastkowej ICP-OES, oparta na laboratoriach, służy z powodzeniem od lat do analizy żywności i pasz dla zwierząt. Dzięki SPECTRO ARCOS i SPECTROBLUE, SPECTRO oferuje zaawansowane analizatory nawet do bardzo wymagających analiz żywności.

Wysokiej klasy analizator ED-XRF SPECTRO XEPOS doskonale nadaje się również do analiz od poziomów śladowych do typowych stężeń składników odżywczych. Najnowsze osiągnięcia umożliwiają również przeprowadzanie analiz jakości żywności w laboratorium na linii produkcyjnej: Analizator SPECTROSCOUT ED-XRF stosuje nową generację szybkich technologii przesiewowych o wysokiej rozdzielczości, aby zapewnić precyzyjne wyniki analityczne przy jednoczesnym uniknięciu znacznych kosztów i opóźnień w harmonogramach przetwarzania.

SPECTRO, z szeroką gamą spektrometrów fluorescencyjnych ICP-OES i rentgenowskich, oferuje optymalne rozwiązania do pierwiastkowej analizy żywności i pasz dla zwierząt w laboratorium lub na linii produkcyjnej.
 

Wyników 1 - 5 z 5

Żywność

SPECTRO ARCOS

Wysokiej rozdzielczości jednoczesny spektrometr ICP-OES

SPECTRO BLUE

Jednoczesny spektrometr ICP-OES

SPECTRO MS

W pełni jednoczesny spektrometr mas ICP-MS

SPECTRO XEPOS

Spektrometr fluorescencji rentgenowskiej ED-XRF

SPECTROSCOUT

SPECTROSCOUT – mobilny spektrometr zapewniający ...

Wiadomość
1000 znaków pozostało